TAATSDEUREN

Stalen taatsdeuren

Wil jij de ultieme ervaring van een paar stalen binnen deuren? Stalen taatsdeuren zijn namelijk de eyecatcher in iedere ruimte! Het mooie van een taatsdeur is dat hij vrij in de ruimte lijkt te draaien en gemakkelijk naar beiden zijden kan openen. 

Iedere taatsdeur is voorzien van een paar sterke taatsscharnieren. Deze zijn netjes verwerkt in het design, waardoor de strakke en elegante uitstraling wordt gewaarborgd.

Dubbele stalen taatsdeuren
Taatsdeuren gelijke vlakverdeling

De werking van taatsdeuren

Heb jij je altijd afgevraagd hoe een taatsdeur zijn soepele zwaai maakt? Wij zetten de feiten even voor je op een rij!

Een stalen taatsdeur heeft zijn soepele zwaai te danken aan een paar stevige taatsscharnieren. De scharnieren bevinden zich aan de boven-en onderzijden van de deur en vormen de draaipunten van het draaimechanisme.

Het onderste taatsscharnier is op de vloer bevestigd en de deur rust daar bovenop. Samen met de bovenste taatsscharnier zorgt dit ervoor dat het gewicht evenwijdig verdeeld wordt. Door de juiste verdeling van het gewicht voelt de stalen deur licht aan ondanks de zware materialen die gebruikt zijn. Het openen en sluiten van de deur gaat daarom ook heel gemakkelijk.

Het speciale draaimechanisme zorgt ervoor dat de deur 180˚ kan draaien en je de deur zelfs precies op 90˚ kunt openzetten. Het taatsscharnier houdt de deur namelijk netjes op zijn plaats.

Met taatsdeuren heb je ook nooit meer last van klapperende deuren. De soft-close demper die verwerkt zit in de scharnieren voorkomt dit probleem. En zorgt ervoor dat zelfs de zwaarste deur op tijd wordt afgeremd voordat hij sluit.  

 

Wel of geen kozijn?

Bij iedere industriële stalen deur met normale scharnieren heb je een kozijn nodig om een robuuste bevestiging te creëren voor de stalen deur. Maar hoe zit dat dan met een stalen taatsdeur? Dankzij de ijzersterke taatsscharnieren heb je voor een taatsdeur geen kozijn nodig.

Hier leggen we in het kort uit waarom: Doordat de boven en onderzijde van de deur voorzien is van taatsscharnieren rust het gewicht grotendeels op het onderste draaipunt. Op deze manier ontstaat er veel minder trekkracht waardoor de deur niet alleen gemakkelijk open en dicht gaat en je dus ook geen kozijn nodig hebt. 

Taatsdeuren gelijke vlakverdeling

Bekijk onze meest recente projecten

Wil je meer informatie of heb je een vraag?

neem contact met ons op

 

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

Staaldeuren.nl

 

Coenecoop 2-K
2741 PG Waddinxveen
+ (31) 850640610
info@staaldeuren.nl

 

Volg ons

© 2020 STAALDEUREN.NL

Staaldeuren.nl is onderdeel van GV-Constructions

Gegevens: KVK: 82619476 | Bank: NL44RABO0320413640
Copyright Staaldeuren.nl 2020 - Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | FAQ| Contact